perjantai 5. syyskuuta 2008

Lisää ostoksia.

Ostin taas lisää lankaa. (Kappas vaan.) Mutta näitä olenkin kuolannut jo pidempään Villa Laurilalta, ja mitäs tässä syyllisyyttä kokemaan kun kerta samalla tulee tuettua uhanalaisten kainuunharmasten kasvatusta ja pienen yrityksen toimintaa. JA vielä suomalaisen lankakehräämön toimintaa siinä ohessa. Nämä ovat hyvänolon lankoja jos mitkä!
Värjäämättömiä ja "lisäaineettomia". Luulisi että nämä tuoksuisivat lampaalle (siinä pahassa mielessä) mutta ei. Tuoksu on ihanan puhdas, ehkä lievästi lanoliinilla ryhditettynä. Ei mikään paha haju, sillä jotkut kaupassa myytävät ylikäsitellyt langatkin haisevat pahasti märälle lampaalle. En ole vielä kastellut lankoja joten en mene takuuseen tuoksusta sitten, mutta minä sattumoisin pidän lampaan tuoksusta joten mua se ei tule haittamaan. :)

Jotkut kuvittelevat suomenalmpaan villan tarkoittavan automaattisesti kutittavaa lankaa. Tämä ei kutita! Tosin atoopikko toinen puoliskoni ei tästä kaulahuivia itselleen hyväksyisi, mutta pipon ja tumput hyvinkin. (Hän onkin aika niuho neulomusten saralla...) Luonnollinen lanoliini tuntuu tekevän näistä vähemmän kutittavia. Ja sormet tuntuvat ihanan pehmeiltä vyyhtien hypistelyn jälkeen. :) En malta odottaa että saan talvipakkasilla kokeiltua kuinka lanka käyttäytyy. Jokatapauksessa näitä tulen arvostamaan ja käyttämään tarkoin harkittuihin töihin.

Tummanruskea suomenlampaan villavyyhti onkin suunnitteilla tikutella Elizabeth Zimmermannin ganomy pipoksi, toisille kerille ei ole vielä kohtaloa. Kyllä minä jotakin keksin. Sormet eivät malta pysyä kurissa näitä hypistellessä. ;) Ja lisääkin olen jo Laurilalta tilannut, tosin jotain aivan muuta lankaa..... ;D

Ei kommentteja: