sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Urheilua?

Tai ainakin hidasta kävelyä. :)
Olimme tänään Merimiehen kanssa Vaisakon luonnonsuojelualueella kävelemässä ja ihastelemassa kevään kukkaloistoa.


Eikö olekin kaunista! Yhdeksän kukkalajia kukkii jo!

Tässä ollaan loppusuoralla ja mä olen jo aika naatti... Mutta ihanaa siellä silti oli! Vasemmalla kuvassa muuten istutettu koivikko. Kaunis sekin.


Eläviä kanssaolioitakin siellä näkyi. Tässä etsi-orava-puusta-kuva. Useita räkättejä, mustarastaita ja talitinttejä näkyi. Ja yksi sisilisko! Pari fasaania kuului ja tunnistin laulustaan tasan yhden linnun puiden suojassa. Tiltaltin! Inhoan sen linnun ääntä... (Älkää kysykö miksi) Kyyt eivät taida olla vielä heränneet, viime vuonna näimme niitä useita kallioilla lämmittelemässä.

Vaisakossa on paljon kauniita, vanhoja ja ISOJA puita. Kun ne kaatuvat, saavat jäädä paikalleen. Ympäristö on monipuolinen. Jäätäkin löytyi vielä kallion kyljestä! (kuva unohtui)

Tämä on yksi suurimmista syistä joka minua vetää joka kevät Vaisakkoon. Siellä kasvaa parissakin paikassa kaunista vaaleanpunasta sinivuokkoa.

2 kommenttia:

Markka kirjoitti...

Oooh mikä vuokkonen! Tosi kaunis, en varmaan oo ennen nähnytkään.

Pitsineule kirjoitti...

Minäkin jouduin Wikipediasta katsomaan miksi siellä kasvaa noin erikoisen värisiä sinivuokkoja. Kalkkipitoinen ja emäksinen maa tuli vastaukseksi. Olen kerran nähnyt valkoisenkin sinivuokon. :)