torstai 30. huhtikuuta 2009

Hidasta...

Jesh, hidasta on tosiaan tämä käsitöiden teko, mut jotain sentään olen saanut aikaiseksi. Laitetaanpas asiat vaikka aikajärjestyksessä tällä kertaa. :)

Ensimmäisenä on aika nopsasti valmistuneet sukat Ranco Multy langasta. Jotenkin kivat värit ja toi Rinsessa-neuleista tuttu valepalmikko sopii hyvin langan kanssa yhteen. Ja sitä lankaa jäi vielä toisiin lyhytvartisiin sukkiin... Tai pitkävartisiin raidoittaen toisen langan kanssa. Sen verran mukava oli tämä lanka neuloa, ettei kerä varmaan kauaa saa joutilaana maata.

Ja sitten aplodeja ja fanfaareja! Elämäni ensimmäinen, vaan tuskin viimeinen, kolmiohuivi! Jesh! Ullasta tuttu Lumi-huivi oli ihanan helppo ja joutuisa neuloa. Tämä on kesäversio, neuloin tämän Novitan bambu langasta.

Ja vielä yksi fiilistelykuva... Olen niiiiiin tyytyväinen. :D

Sitten yllätti innostus värjätä lankaa karkkiväreillä, tässä "ennen" kuva. Vyyhdittäminen kahden keittiöntuolin kanssa ei ollut kivaa. Langat vasemmalta oikealle: luonnonvalkoinen ja kirkkaanvalkoinen wool-jämävyyhti. Sitten kaksi harmaata, hyvin marinoitunutta ja lahjaksi saatua, seiskaveikka jämävyyhtiä. Välissä Novitan Nina jossa on puolet muovia, on pakko testata mitä tästä tulee... Ja oikealla kahteen osaan jaettu kirkaanvalkoinen Nalle-lanka. Nina ja Nallet odottavat vielä vuoroaan keittiön kaapin ovessa yhä roikkuen. :)

Tällaisia niistä muista tuli! Noi hempeän kirjavat on ne woolit, huomaa kyllä pienen sävyeron pohjalangan takia. Pidän itse enemmän tuosta raikkaammasta, joten pohjalankana taidan suosia kirkkaanvalkoista. Oikealla oleva sininen "semisolid" on se vaaleampi harmaa seiskaveikka. Merimies tahtoi heti tästä sukat itselleen... ;) Toi ruskeansävyinen on se tummempi seiskaveikka, jonka värjäsin oranssissa väriseoksessa. Lopputulos on lumoavan kirjava kuparin väri. Tätä täytyy tehdä lisää!

Ja niinhän ne sukat sit heti hyppäs puikoille. Merimies tahtoi ehdottomasti ton ruskean siniselle kaveriksi, ja mä pähkäilin ja punnitsin lankaa... ehkä se just ja just riittää. Saa tyytyä sniikkereihin tai vihreään varteen jos ei riitä. Sormet ristiin! Ihanat näistä tulee. :)

Yritin kuvata kuparisen langan sävyä paremmin, mut kissa luuli mun yrittävän leikkiä sen kanssa... Huoh, noita nelijalkaisia välillä. :)

1 kommentti:

Susu kirjoitti...

Oletpa taasen ollut toimelias! Mulla on vyyhdittämiseen hyvä apuväline, jonka äidin siskonmies on tehnyt vuonna nolla ja papu. Te kun saatte puustakin aikaan mitä vaan niin voisit poiketa katsastamaan mallia...